DuckDuckGo   It's Learning   Kadaza
Cambrion
Kadaza   Magister   Rooster
Als werknemer van het bedrijf Cambrion Solutions gaan jullie deelnemen aan één van de projectgroepen, die één van de opdrachten uit de orderportefeuille uit moeten voeren. Jullie gaan in die projectgroepen (2 of meer werknemers) softwareproducten maken, die voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. De opdrachten zijn beschreven door de opdrachtgevers (geen it-specialisten) die misschien niet altijd even duidelijk hun wensen kunnen weergeven. Je zult dus bij onduidelijkheden over de gewenste mogelijkheden bij de opdrachtgever (of bij jullie direct leidinggevende) extra informatie moeten opvragen. Tijdens de uitvoering van de opdracht kunnen ook altijd nog aanvullende eisen worden geven.

De huidige orderportefeuille vinden jullie in dit document.

Nieuwe klanten uit jullie eigen omgeving zijn altijd welkom. We moeten wel zorgvuldig bekijken of wij ook de kennis in huis hebben om hun gewenste opdrachten te realiseren.

De opdrachten in de orderportefeuille moeten in een eerste werkoverleg worden verdeeld. Geef in de enquête op It's Learning aan welke opdrachten je wel ziet zitten. Doe je dit niet of niet op tijd dan kan er met jouw keuze geen rekening meer gehouden worden.

De softwaresystemen moeten in je projectgroep worden ontwikkeld met behulp van Visual Basic in combinatie met Access of in XHTML/PHP in combinatie met MYSQL. Voor het koppelen van een Access-database aan Visual Basic moeten er nog aanvullende uitleg en voorbeelden worden bestudeerd. Bij de combinatie van MySQL en PHP zul je de lestof misschien moeten herhalen om in PHP een MYSQL-database aan te roepen. FCO-casetool moet bij beide opties ingezet worden voor het ontwerpen van de structuur van de database. Uiteraard is het ook toegestaan om van andere ontwikkelsoftware gebruik te maken.

De gebruikers van jullie computersysteem kunnen misschien al wel met computers omgaan, maar kennen jullie nieuwe informatiesysteem nog niet. Er moet dus voor ieder softwarepakket een gebruikershandleiding komen.

De eigen bedrijfswebsite mag ook een projectgroep bouwen van Cambrion Solutions. Naast de informatie over de verschillende softwarepakketten die we gemaakt hebben of in ontwikkeling hebben moet de website de mogelijkheden krijgen van een webwinkel. Al onze klanten moeten we via het Internet kunnen bedienen. De klanten moeten na aanmelding en registratie bestellingen kunnen plaatsen en bijvoorbeeld de vorderingen/status van de bestellingen van de te ontwikkelen software kunnen volgen. In ons eerste werkoverleg kunnen we deze eisen met die projectgroep zeker uitbreiden.