De informatie dient uitgebreider te zijn dan de informatie die je terug vindt in de lesmethode.
Bij het ontwerpen van jullie website moet je er rekening mee houden dat de opdracht in meerdere fases uitgevoerd moet worden. In eerste instantie bepaal je alleen je teksten die je op de verschillende pagina's wilt plaatsen. In je hoofdstukindeling moet duidelijk worden welke verschillende HTML-pagina's je gaat maken.
Plaats voordat je verder gaat het worddocument op It's Learning in de werkmap van jullie groep in een submap met de naam 'Definitieve uitwerkingen'. Dit document moet je apart inleveren op It's Learning zodat het ook gecontroleerd kan worden op plagiaat.
In tweede instantie mag pas aandacht worden besteed aan het werkelijk maken van de website. Daarna gaan jullie je bezighouden met de structuur van de website. Op de allerlaatste plaats ga je pas aan de slag met het toevoegen van plaatjes, animaties, geluid en allerlei andere verfraaiingen van je ontwerp.
Let bij het maken van de website ook op onderstaande punten:
- Bedenk van tevoren goed voor welke personen jullie website is bedoeld.
- De teksten die je in de website gebruikt, dienen in eigen woorden te zijn geschreven. Wat betekent dat 'knip en plak'-werk niet voldoende is. Alles wat er in de website staat dient begrepen en uitgelegd te kunnen worden.
- Je pagina's moeten overzichtelijk zijn en moeten duidelijke informatie bevatten. Houd je teksten informatief, kort en bondig, maar denk wel aan het noodzakelijke aantal woorden. Laat de belangrijkste dingen eruit springen.
- Let op de bladvulling. De lay-out moet functioneel zijn en gevarieerd, maar niet te overdadig. De achtergrond dient de voorgrond te ondersteunen niet te overheersen. Gebruik niet teveel verschillende lettertypes. Je kunt eventueel gebruik maken van een ondersteunend muziekje.
- Je moet ervoor zorgen dat de gekozen stijl van de lay-out gehandhaafd blijft op de gehele website, zodat de homepage herkenbaar wordt (lettertype, kleur, ..)
- Afbeeldingen, animaties e.d. zijn leuk, maar ze moeten wel bij het onderwerp passen.
- Controleer het werk van elkaar, zodat de uiteindelijke website geen onsamenhangend geheel is en geen tegenspraken bevat.
- Alle links moeten werken (Controleer dit ook na het uploaden!)
Om jullie werkzaamheden tijdens deze opdracht zo goed mogelijk te kunnen volgen moeten jullie gebruik maken van It's Learning en een persoonlijk logboek bijhouden. Het plan van aanpak en het reflectieformulier zullen mij meer inzicht moeten geven in jullie werkwijze.
Alle documenten die jullie gebruikt hebben en/of maken voor deze opdracht moeten jullie in jullie groepsmap op It's Learning plaatsen. Zorg voor een duidelijke mappenstructuur en plaats die documenten onder een toepasselijke submap in jullie groepsmap.
Alle links naar de verschillende webssites waar jullie informatie vandaan hebben gehaald moeten ook worden opgenomen. Bij de plagiaatcontrole zal het duidelijk worden of dit ook daadwerkelijk is gebeurd. Hieronder vinden jullie wat dat betreft nog extra informatie.
De naam van de werkmap op het netwerk heeft de volgende lay-out:
<Cluster> Webdesign <naamLL1> <naamLL2><naamLL3>
Zet in alle documenten in de voettekst meteen al jullie namen en de datum.
- Je 'Plan van aanpak' dient zo snel mogelijk in
jullie groepsmap op It's Learning en in de werkmap
op het netwerk geplaatst te zijn. De naam van het
document moet de volgende lay-out krijgen:
<Cluster> Plan van aanpak <naamLL1> <naamLL2> <naamLL3> - Plaats de het worddocument met de volledige tekst in jullie groepsmap op
It's Learning en in de werkmap op het netwerk. De
naam van de presentatie moet de volgende lay-out
krijgen:
<Cluster> Webpagina-tekst <naamLL1> <naamLL2><naamLL3> - Bewaar je website in de bovenstaande werkmap en op Internet in jullie webruimte.
- Het reflectieformulier dient na de te geven les
in jullie werkmap op It's Learning en in de werkmap
op het netwerk. De naam van het document moet de
volgende lay-out krijgen:
<Cluster> Reflectie<naamLL1> <naamLL2><naamLL3>